Rob Stalenhoef Personal Training
LOOK GOOD - FEEL GREAT - PERFORM EXCELLENT

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • LinkedIn
Home » Blog » Algemeen

Ik heb deze smoothie eerlijk gejat…

21 oktober 2016

Beter goed gejat dan slecht verzonnen. Deze smoothie proefde ik voor het eerst bij WhatsApp Image 2016-10-21 at 12.06.21 PMAnne & Max, het leuke koffietentje op de hoek van de Bakkersstraat in Arnhem. Ik zag de ingrediënten op de kaart staan en dacht: hm, wat moet ik hier van denken. Maar ik houd van nieuwe dingen proberen en weet ook: ze zullen niet iets op de kaart zetten wat niet te drinken is. Dus ik bestelde de vruchtenshake met de naam ‘Groen’. De smoothie was inderdaad nogal groen en lekker stevig, het rietje stond er rechtop in! Maar de smoothie was vooral verrassend lekker! Een mix van smaken die ik niet goed thuis kon brengen, licht zoet met op de achtergrond wat kokos.

Ik wil jullie graag kennis laten maken met dit heerlijke groene monster. Op de menukaart stonden wel de ingrediënten van deze groene smoothie maar niet de hoeveelheden. Mijn eerste poging het groene goedje na te maken was niet heel succesvol, mijn tweede poging kwam wel in de buurt dus ik durf deze smoothie met jullie te delen.

Ingrediënten voor 2 flinke glazen van de groene avocado/kokos smoothie:
1 halve biologische avocado, zonder pit en schil
1 hand verse biologische spinazie
1 ontpitte Medjool dadel
Vers geperst sap van 1 grote biologische sinaasappel
1 theelepel lijnzaad
200 ml kokoswater
4 eetlepels kokosmelk

20170120_095826Doe al deze ingrediënten in de blender en ‘blender’ het geheel net zolang totdat er een heel gladde smoothie ontstaat. Het sapje kan een dikte hebben waarbij een lepel rechtop blijft staan.

Verder kunnen we melden dat dit groene goedje vol zit met vitamines E, B1, B2, B6 en C en mineralen zoals kalium, calcium, magnesium, ijzer, foliumzuur en sodium. Maar zelf maken is natuurlijk veeeeel lekkerder! Sterker nog, je zult wel moeten. Ze hebben het drankje bij Anne & Max van de kaart gehaald. Maar ik ben blij dat ik er nog op tijd bij was. Bedankt Anne & Max! Al met al heb ik er eigenlijk toch geen spijt van dat ik deze smoothie heb gepikt.