Met Mika op safari…. in de supermarkt!

We komen een aantal keer per week in de supermarkt. Misschien bezoek je die wel elke dag. Maar ben je bewust van wat zich daar allemaal afspeelt? Heb je enig idee hoe fabrikanten en de supermarkt jou stimuleren zo veel mogelijk te kopen? Maak je heldere keuzes over wat je in je winkelmandje stopt? Ben je zeker dat je gezonde producten koopt? We willen je middels een ‘supermarktsafari’ bewust maken van alles dat er op je wordt afgevuurd.

Belangen
De supermarkt is een ware jungle. De belangen van ons als consument en die van de supermarkt en fabrikant zijn niet dezelfde. Jij als consument wilt lekker en hopelijk ook gezond eten. De fabrikant wil zo veel en zo snel mogelijk zijn producten verkopen tegen de grootst mogelijke winst. Zo simpel is het. In veel gevallen gaan die twee belangen niet samen.

Gezondheid en grotere winstmarges, die twee gaan in de meeste gevallen niet samen. Het is verschrikkelijk interessant wat fabrikanten doen met je voeding, verpakking en marketing. Erg knap wat ze tegenwoordig allemaal kunnen met ons voedsel. Je mond valt er werkelijk van open. Maar of het bijdraagt aan de gezondheid van jouw lichaam, daar kun je flinke vraagtekens bij zetten.

Veilige paden
Wij willen helderheid creëren over wat er zich zoal in de supermarkt afspeelt. Dat willen we doen door middel van een supermarktsafari. Mika zal jullie gids zijn tijdens de safari is en jullie wijzen op de ‘gevaren’ voor je gezondheid die in elke stelling op de loer liggen. Zaken als smaakbeleving, geursensatie, kleurtoevoeging, mondgevoel. Ons doel is dat je na de safari veilig een weg baant door de gangpaden van de supermarkt.

Tijdens de Supermarkt Safari beantwoorden we de volgende vragen:
* Waar let je in het algemeen op in de supermarkt?
* Hoe beïnvloedt de producent jouw koopgedrag?
* Hoe beïnvloedt de supermarkt je koopgedrag?
* Welke marketingstrategieën worden op jou afgevuurd?

Zaterdag 17 november om 10.00 gaan we een reis maken door de wereld die supermarkt heet. We beginnen met een stuk theorie op de President Kennedylaan. Vervolgens gaan we echt de supermarkt in. Er is maximaal plaats voor zes mensen op deze supermarktsafari. Zorg ervoor dat je snel je plek reserveert op deze werkelijk wonderlijke trip via info@rspt.nl of stuur een SMS berichtje naar 06 – 53 990 310 dat je wilt deelnemen aan de supermarktsafari. Reserveer snel want er zijn maar 6 plekken beschikbaar!