Voorbeeldmenu om je te inspireren

Als je wilt afvallen dan moet je met je voeding aan de slag. De mensen uit Arnhem en Velp die bij ons trainen krijgen van ons diverse menu’s mee. In deze blog willen we je een dergelijk menu geven. Het is een menu dat je niet letterlijk hoeft te volgen. Het is er om je te inspireren. Wellicht pak je alleen de snacks eruit. Of geeft het je een nieuw idee voor een ontbijt. Of ben je nieuwsgierig naar dat ene lunchgerecht. Pak eruit wat jou goed ligt en wat werkt voor jou. Ieder persoon heeft andere hoeveelheden nodig. Dat is afhankelijk van waar je op dit moment staat in je proces om gewicht te verliezen.

Een dergelijk menu is slechts één van de oneindige mogelijkheden die er zijn om gewicht te verliezen. Voor ons als Personal Trainers is het belangrijk dat we gezonde voeding adviseren en geen dieet. Een dieet is een tijdelijke voedingsaanpassing waarbij in veel gevallen ernstige tekorten in voedingsstoffen kunnen optreden. Na de tijdelijke aanpassing switch je weer naar je oude patroon en de kilo’s komen er weer hard bij; het zogenaamde ‘jojo-effect’. Onze mening is dat je beter kunt starten met gezond voedingspatroon dat je je hele leven kunt volgen. Leer over voeding, weet wat het met je lichaam doet. Dat maakt dat je bewuste keuzes kunt maken met de kennis die je hebt over voeding en jouw lichaam.

Kookworkshop
Houdt onze kookworkshop in de gaten. Daarin gaan we samen met chef kok Maartje van Druyten een aantal lekkere, gezonde en snelle gerechten samen koken. We beginnen zaterdag 2 februari a.s. met diverse ontbijtjes, lunches en zoete snacks. Wil je inspiratie voor nieuwe gerechten, dan mag je dit echt niet missen. Klik hier voor meer info over de de kookworkshop.

Voorbeeldmenu 4 – RSPT – PDF bestand voorbeeldmenu