Zelf gezonde pepernoten bakken

Zelf gezonde pepernoten bakken! Hoe leuk is dat?? Er gaan jaren voorbij dat ik letterlijk geen pepernoot raak, bewust. Pepernoten zijn voor mij onweerstaanbaar als ik er eenmaal aan begin! En naderhand heb ik dan spijt dat de hele zak op is. Ik geloof dat dat voor de veel mensen geldt. De pepernoten zitten vol suikers. Niet echt gezond voor je lijf en je komt ook nog aan in gewicht.

Maar er is een oplossing: zelf gezonde pepernoten bakken! Makkelijk en leuk om te doen met de kinderen. En zonder al te veel schuldgevoel pepernoten eten. Hoe fijn is dat!!

Ingrediënten voor 50 pepernootjes
* 200 gram speltbloem
* 2 volle theelepels speculaaskruiden
* 75 gram honing
* 60 gram kokosolie
* 3 eetlepels water
* snufje zout

Aan de slag!
Voorbereiding: 10 minuten – baktijd 15 á 20 minuten
De oven voorverwarmen op 160 graden Celcius.

Doe alle ingrediënten in een grote schaal en meng alles goed door elkaar. Kneed een mooie bal van deeg. Pas na het kneden van het deeg voeg je het water toe. Zo kneed je er een soepel deeg van. Maak van het deeg kleine knikkers en leg deze op de bakplaat bekleed met bakpapier. Laat voldoende ruimte tussen de pepernoten en druk ze iets aan.

Bak de pepernoten in 15 á 20 minuten in het midden van de oven.

Let goed op! Het bakken van de pepernoten luistert erg nauw. Bak ze voor het eerst voor 15 minuten en check dan hoe het gaat. Houd goed de onderkant van de pepernoten in de gaten aangezien deze het eerst verkleurd.

Geniet van de pepernootjes!!

Wil je ook nog een heerlijke gezonde chocolademelk maken, klik dan hier!