RSPT werkt samen met de Nederlandse Curling Bond

RSPT verzorgt de kracht- en conditietrainingen van het Publicatie1Nederlands Curling Team sinds deze maand. Personal Trainer uit Arnhem, Mika van Gelderen zal het team 2 keer per maand bijstaan. Eenmaal op het Nationaal Sportcentrum Papendal en een keer in Zoetermeer bij de curlingbaan in het Silverdome.

”Tijdens de eerste ervaringen met curling stond ik versteld van de enorme krachten die er op het lichaam komen. Na een baantje vegen stond ik al te hijgen als een paard. Het is ontzettend zwaar voor de armen, benen en core. Een partij kan erg lang duren, soms uren. Je moet dan elke keer weer opnieuw maximaal explosief kracht zetten. En dan curlt het team soms ook nog eens meerdere partijen op een dag. Erg intens. Veel respect voor deze sport!”, aldus Mika na zijn eerste ervaringen met de curlingsport.

Het Nederlands team met Jaap van Dorp, Laurens Hoekman, Wouter Gösgens, Carlo Glasbergen en coach Shari Leibbrandt is al jaren samen en heeft veel potentie om de absolute top te bereiken. Mika vervolgt: ”De eerste indruk van hun fysieke vaardigheden is heel goed waardoor we snel het volgende niveau kunnen bereiken. Ze zijn erg professioneel met hun sport bezig. En daar hoort dus ook professionele kracht- en conditietraining bij. Het is voor mij geweldig om met dit gedreven team te mogen samenwerken.”

Het Europees Kampioenschap in November wordt gehouden in Schotland. Wanneer het team hier goed presteert, dan zetten ze een stap in de goede richting van de Olympische Winterspelen van Pyongchang in 2018. De Nederlandse Curling Bond heeft de ambitie uitgesproken om een medaille te winnen tijdens de Olympische Winterspelen van 2022 in Beijing! Wil je meer weten over de curling, klik dan hier.Mika Curling

Meer topsporters bij RSPT
RSPT begeleidt inmiddels diverse topsporters. Zo begeleidt Mika ook het Nederlands Badmintonteam met onder andere Selena Piek, Eefje Muskens en Jacco Arends, die actief waren voor Nederland op de Olympische Spelen in Rio. Vier keer per week is Mika op Papendal om daar met de Badmintonners te werken aan kracht en conditie.
Personal Trainer Rob Stalenhoef werkt nauw samen met de Egyptische topruiter Karim El Zoghby. Karim was actief voor Egypte op de Olympische Spelen van Rio, London en Sydney.