Geniet met kerst van deze heerlijke Apple Crumble

Met kerst willen we lekker eten en toch op gewicht blijven. Met dit recept heb je met kerst een heerlijk dessert en ook nog gezond! Wat wil je nog meer? En deze Apple Crumble is nog makkelijk te maken ook! Lekker eten en toch gewicht verliezen of op peil houden. En gemaakt van gezonde ingrediënten. Geniet ervan!

Ingrediënten Apple Crumble
4 biologische appels, geschild en in kleine stukjes gesneden
80 gram rijststroop
50 gram amandelmeel
50 gram havermoutvlokken
3 theelepels kaneel
1/4 theelepel zeezout
40 gram ontgeurde kokosolie

De oven voorverwarmen op 170C. Smelt de kokosolie op laag vuur. Vet de ovenschaal (ongeveer 15x20cm) in met 1 eetlepel kokosolie.

Doe de appelstukjes in een kom met twee theelepels kaneel. Meng de stukjes appel en het kaneel goed door elkaar zodat alle appelstukjes met kaneel bedekt zijn. Doe 1 eetlepel rijststroop erbij en meng goed door. Leg de appelstukjes nu gelijkmatig op de bodem van de ovenschaal.

Voor de heerlijkste crumble meng je, in een lege kom, amandelmeel, havermout, zout en een theelepel kaneel. Voeg daarna twee theelepels rijststroop en de gesmolten kokosolie toe en roer het geheel door elkaar tot het mooi kruimelt. Het kruimelmengsel verdeel je vervolgens mooi over de appelstukjes die je in de ovenschaal hebt gelegd.

Zet nu de ovenschaal in de oven en bak voor ongeveer 30 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is.  Geniet ervan!! Uit eigen ervaring weet ik dat ie erg lekker is!!

Het recept is uit het verantwoorde bakboek van Nanne Hogeland – Goed Zoet! Hierin staan allerlei zoete, lekkere en verantwoorde baksels. De meeste ingrediënten zijn te verkrijgen bij onze samenwerkingspartner Mijnnatuurwinkel.nl.