Afvallen met Pasen? 6 tips voor jou!

Pasen! Gezellig met familie en vrienden en lekker eten. Net als met de kerstdagen liggen de supermarkten weer vol heerlijke en verleidelijke lekkernijen. Laat het paasbrood en de paaseitjes maar komen. Voor de mensen die willen afvallen wellicht lastige dagen om gewicht te blijven verliezen. Wij geven je zes tips om veilig de Paasdagen door te komen.

1. Maak een plan voor de Paasdagen
Stel jezelf ten doel om gezond de Pasen door te komen en ook gewicht te verliezen of ten minste gelijk te blijven in je gewicht. Stel daartoe een plan op voor jezelf op het gebied van voeding en beweging.

Waar ga je Pasen vieren dit jaar? Als je op bezoek gaat heb je de voeding minder in de hand. Neem je je voeding zelf mee naar het bezoek of vertel je de gastvrouw/gastheer dat je graag gezond wilt eten en vraag je hen of ze hier rekening mee willen houden. Lukt dat niet neem dan je eigen gerechtjes mee.

Zoek op internet een paar gezonde paasgerechten en maak aan de hand daarvan een boodschappenlijst. Zet daarbij ook de voedingsmiddelen voor je ontbijt en je tussendoortjes. Zorg er ook voor dat je direct na de 2e Paasdag weet wat je gaat eten. Dan zit je na de feestdagen direct weer in een gezond voedingsritme.

2. Start met een stevig ontbijt of brunch
Begin je dag met een flink ontbijt of brunch. Een mooie bowl met havermout en verse bosvruchten doet het altijd goed. Je bent dan een behoorlijke tijd verzadigd. Dat zorgt er weer voor dat je niet snel zult grijpen naar de paaseitjes of andere zoetigheden.

Eieren (natuurlijk biologisch) mogen niet ontbreken tijdens Pasen. Je kunt ook kiezen voor een heerlijk eigerecht met bijvoorbeeld zalm of groenten. Of maak verrukkelijke eiermuffins. Laat het (paas)brood staan. Die koolhydraten kun je missen als kiespijn.

Nog even wat Paasfeitjes op een rijtje:
* Een glas sinaasappelsap uit een pak bevat net zoveel suikers als een glas cola. Neem daarom liever een handsinaasappel, koffie, thee of water.
* Een snee paasstol met spijs bevat 167 kcal, terwijl een snee stol zonder spijs nog maar 90 kcal bevat. Choose wisely!

3. Beweeg!
Zorg ervoor dat je tijdens de Paasdagen lekker in beweging bent. Plan bijvoorbeeld eerste Paasdag een mooie wandeling in het bos en snuif de frisse lucht op.

2e Paasdag is je fitnessclub vast open. De feestdagen zijn altijd heel leuk om te sporten. Iedereen is namelijk heerlijk relaxt en vrolijk. Daarnaast geeft die extra dag vrij je extra energie. Plan voor jezelf een leuke groepsles of een fitnesstraining, gewoon lekker relaxt. En ben je niet lid van een fitnessclub dan is dit een perfect moment om eens een proefles te doen. Trek je stoute sportschoenen aan en go for it!

4. Gezonde en lekkere snacks en tussendoortjes
Haal de choco eitjes niet in huis. Dan kun je ze ook niet eten. Zo simpel is het. Dat betekent niet dat je jezelf niet kunt verwennen met lekker snacks dat ook nog eens gezond is.

Een groene smoothie is een goede optie. Of maak eens een eiersalade op basis van yoghurt. Simpel en snel te maken. Ook heerlijke havermoutwafels zijn erg lekker en gemakkelijk te maken. Groentesticks met hummus is ook een mooi voorbeeld. Kijk tevens eens op Pinterest en zoek op ‘gemakkelijke en gezonde snacks’. Dan krijg je gezonde en erg lekkere creaties te zien.

Wil je een aantal eenvoudige recepten, stuur ons dan een mail ([email protected]) met je gegevens, dan sturen wij je een aantal heerliike recepten toe.

5. Laat alcohol staan
Als je echt als doel hebt om af te vallen, drink dan geen alcohol. Je wilskracht daalt als je alcohol drinkt waardoor je toch meer en ongezonder gaat eten dan je had gepland. Daarnaast is alcohol funest voor je vetverbranding. Die stopt namelijk als je alcohol drinkt en alles wat je eet wordt direct omgezet in lichaamsvet.

Neem als alternatief voor wijn of bier een mooie thee. Laat je verrassen door nieuwe smaken die je kunt vinden bij natuurwinkels. Vaak is daar een heel groot schap met de lekkerste theeën.

Water met smaak is ook een goede optie. Verrijk een grote kan met water met bijvoorbeeld munt, komkommer of citroen.

6. Bak je eigen koekjes of taartjes
Zelf je koekjes en taartjes bakken. Hoe leuk is dat?? Wanneer je je eigen heerlijke baksels maakt, dan heb jij de controle over de ingrediënten die je erin stopt. En dan verwerk je natuurlijk geen suiker in je gerechten. Ook hier geldt: het internet staat voor met lekkere en gezonde koekjes en taarten. Check maar eens op Pinterest.

We hopen je met deze tips op weg te helpen naar een werkelijk Vrolijk Pasen. Onder aan dit bericht vind je een voorbeeldmenu en een aantal receptjes. Zo ben je er zeker van dat je mooi op gewicht blijft. Namens RSPT: Vrolijk Pasen!
Voorbeeldmenu Pasen – RSPT RSPT Recept Warme eiermuffins RSPT Recept Eiersalade RSPT Recept – Water met smaak I RSPT Kurkuma Latte