Enkeloperatie goed verlopen.

Ik heb lang getwijfeld of ik de operatie zou laten uitvoeren. Ik zag op tegen de operatie zelf maar vooral tegen het lange revalidatie traject. Maar de pijn kwam steeds sneller en werd steeds heviger. Dit alles in een periode van zo’n 25 jaar. Ik heb met deze blessure nog lang kunnen sporten. Ik heb nog lang in Duitsland badmintoncompetitie gespeeld. Daar merkte ik na wedstrijden dat de pijn steeds eerder optrad en langer aanhield. Om die reden ben ik dan ook gestopt met badminton en overgestapt naar tennis. Maar ook daar merkte ik in de loop der jaren dat de pijn eerder opkwam totdat ook tennissen niet meer mogelijk was. Dat is nu 5 jaar geleden. Dus uiteindelijk heb ik de beslissing genomen: opereren.

Er zat hevige slijtage in mijn enkelgewricht. Het kraakbeen was dusdanig beschadigd dat het niet meer de nodige bescherming gaf en dus pijn veroorzaakte. De oplossing die de arts bood was om mijn enkelgewricht vast te zetten door middel van 2 schroeven, oftewel Arthrodese.

En zo geschiedde. De operatie verliep uiterst soepel. In de ochtend het ziekenhuis in, operatie, in dezelfde middag het ziekenhuis weer uit. De eerste twee dagen de pijn met medicatie goed kunnen dempen. Daarna geen pijnstillers meer nodig gehad.

Het pittige van de ingreep zit ‘m met name in de lengte van de revalidatie. DieĀ gaat maandenlang duren. In de eerste zes weken zit mijn voet in het gips en moet de voet voornamelijk hoog houden. Daarbij mag de voet niet belast worden. Na deze periode krijg ik nieuw gips en mag ik de voet voorzichtig belasten. Ook deze periode weer zes weken in het gips. Als alles goed gaat kan ik daarna verder met de volgende fase van de revalidatie. Die zal o.a. bestaan uit fysiotherapie bij Sportmedisch Centrum Papendal.

In die tijd zal ik mijn spieren weer rustig opbouwen en ook de botdichtheid weer verhogen. Ook dat deel van de herstelperiode zal een aantal maanden in beslag nemen. Om weer vol op kracht te zijn, staat de termijn van een jaar.
De eerste week ben ik in ieder geval goed doorgekomen.

Ik verwacht half/eind augustus weer op de Personal Trainingen te kunnen verzorgen. Tot die tijd beantwoord ik graag je vragen omtrent, gezonde voeding en leefstijl. Tot die tijd nemen Mika en Jan mijn sessies zo veel mogelijk over.