Sport en voeding

Beste CBA spelers en ouders,

Zoals aangegeven tijdens de testdag willen we met CBA en de spelers verder bouwen aan een
topsportklimaat. We willen jullie de komende perioden informeren over een aantal onderwerpen die deze groei mogelijk moeten maken. Om de volgende stap te nemen in jullie sportcarrière is het nodig kennis op te doen en deze daadwerkelijk toe te passen. Het eerste onderwerp dat we willen behandelen is ‘sport en voeding’.

We kunnen nog ontzettend veel winst halen op dit gebied en de juiste voeding kan het verschil betekenen tussen winst en verlies op korte termijn, in wedstrijden en op toernooien. Op lange termijn betekenen de juiste keuzes met goede voeding het verschil tussen een geslaagde topsportcarrière of niet.
Je kunt met deze info een voorsprong nemen op je concurrenten. Wij weten uit ervaring dat zij deze kennis niet hebben en dus niet kunnen toepassen. Kijk op toernooien maar eens om je heen en kijk wat er wordt gegeten.

Om de kennis over ‘sport en voeding’ op een hoger peil te brengen. We raden je aan om tijdens de zomervakantie onderstaande boeken te lezen. Meer kennis leidt in veel gevallen tot betere keuzes. Dit zijn de twee boeken:

 

Het boek ‘Voeding en sport’ is een boek dat je leert over de relatie voeding en sport. Waarom en wanneer is het handig bepaalde voedingsmiddelen te eten voor optimale energie.
Het boek ‘ Sportables’ bevat ‘oneindig’ veel originele en handige recepten zodat je voor, na en tijdens trainingen, wedstrijden en toernooien je energie op peil hebt en optimaal herstelt na de inspanning.

We verwachten dat jullie na het lezen van deze boeken het belang van goede voeding gaan inzien en dit
toepassen voor, tijdens en na je wedstrijden en trainingen. Het zal een wereld van verschil maken in je prestaties.

Wil je alvast wat experimenteren dan vind je hier een aantal recepten! Eet smakelijk!
Pannekoeken met Power!
Energieballs

Heb je vragen, stuur dan gerust een mail.

Op jullie succes!
Met sportieve groeten,

Mika van Gelderen en Rob Stalenhoef
Personal Trainers RSPT