Personal Trainer Arnhem

RSPT traint Karim el Zoghby voor Rio

Sinds 1,5 jaar traint topruiter Karim el Zoghby bij de  Personal Trainers van RSPT uit Velp. Als zijn drukke concoursschema dat tenminste toelaat. In zijn voorbereiding richting de Olympische Spelen in Rio is de trainingsfrequentie opgevoerd en is Karim fitter dan ooit tevoren. In de lente van dit jaar is een prachtige commercial opgenomen van Baraka water met Karim. In de video vertelt Karim zijn levensverhaal en zijn levensfilosofie. Het is een bijzonder verhaal. Ook wij hebben even mogen figureren in deze mooie video. Klik hier voor de video.

Hieronder een de globale vertaling van Karim’s verhaal.

‘’Als het leven moeilijk is kun je twee dingen doen: doorgaan of zeggen dat het moeilijk is.

Als 7-jarige jongen schreef ik een brief. Daarin vertelde ik dat ik ruiter wilde worden. Die brief hangt nog steeds bij mijn moeder in huis. Iedereen zei altijd dat het onmogelijk was om mijn droom te bereiken. Men zei: het is een dure sport. Het is een andere wereld. Het gebeurt allemaal in andere landen.

Als 13-jarige jongen ging ik naar Engeland om paarden te verzorgen. De eerste dag had ik heimwee en huilde ik met de paarden in de stallen. Ik zou daar alleen voor een zomer blijven maar daarna wilde ik niet meer terug naar huis. Ik wilde doorgaan.

Op een concours gaat het niet altijd goed. Soms catastrofaal. Dan heb ik de keuze. Het gaat om de dag erna. Train ik dan verder of stop ik. Het is makkelijk als ik heb gewonnen, dan ben ik gemotiveerd om door te gaan. Maar als we slecht hebben gereden dan wil ik ook graag weer verder.

Het mooie van paarden is hun eerlijkheid. Paarden zijn net mensen. Er zijn luie paarden en hardwerkende paarden. Het is bij paarden de kunst om de juiste snaar te raken zodat ze voor me willen werken. Amelia is mijn beste vriendin. We kennen elkaar door en door. Het is net als in een relatie.

Het leven is niet altijd leuk maar ik geniet ervan als ik mijn doel heb behaald.”