Gezondheid, vóór geluk en rijkdom

Ik hoorde vorige week een mooie uitspraak: health before Health Happinesshappiness and wealth. Vrij vertaald: je gezondheid is belangrijker dan geluk en rijkdom? Wat vind jij daarvan?  We kunnen waarschijnlijk uren discussiëren over de stelling. Over wat het belangrijkste is, over de connecties tussen de drie elementen. Het lijkt me helder dat gezondheid verschrikkelijk belangrijk is.

Maar wat is nou eigenlijk gezondheid? Ook daarover is weer veel discussie. World Health Organization omschrijft gezondheid als volgt: ”Gezondheid is een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijke gebreken.” Een andere definitie komt van het Nederlands Instituut voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie: ”Gezondheid is het vermogen om zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven.”

Hoe staat het met jouw gezondheid?
Leuk, al die beschrijvingen maar het belangrijkste is: wat betekent gezondheid voor jou? Op welke plaats komt jouw gezondheid in je leven? En eigenlijk belangrijker: wat doe jij om jezelf gezond te houden? Ben je er bewust mee bezig of gaat het zoals het gaat? Welke bewuste acties neem jij voor jouw optimale gezondheid?

Man jumping on a rock.”Tot je 40e levensjaar zorgt je lijf voor jou, na je 40e mag jij voor je lijf zorgen.” Nog zo’n mooie uitspraak. Gezondheid is ‘hot’ op dit moment. Bewegen, gezond eten, voldoende ontspanning, bewustwording, uitdaging. Allemaal elementen die direct invloed hebben op je gezondheid.

Meer energie
Het is altijd mooi om te zien wat beweging en goede voeding doet met de mensen die we trainen. Na 2 of 3 weken merken ze al verschil.”Ik slaap weer lekker sinds jaren.” ”Ik heb meer energie.” ”Ik heb geen dip meer aan het eind van de dag.” ”Ik krijg weer zin om te bewegen.” Heerlijk om te horen voor ons als Personal Trainers. Dat is waar we het voor doen. Die verandering, die transformatie die hen doet groeien en bewust worden van hun eigen lijf. En als het eerste dominosteentje valt, dan volgen er meer. Want gezondheid uit zich in vele aspecten. En aantal van die aspecten verwacht je niet direct en die zullen je positief verrassen. Het is voor ons als Personal Trainer een groot cadeau als de bewustwording groeit bij de mensen die we trainen.

En als mensen weer 3 maanden verder zijn in het proces dan horen we: ”Ik kan mijn oude broek van 10 jaar geleden weer aan.” ”Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit nog anders wil eten.” ”Ik kan mijn kleding twee maten kleiner kopen. Ik ben zo blij!!” ”Ik heb me in jaren niet zo sterk gevoeld.”

Een van de grootste cadeaus die jij jezelf kunt geven voor het nieuwe jaar is je gezondheid serieus nemen. Je lijf en geest het respect geven dat ze verdienen. En geef je dat respect dan krijg je dat dubbel en dwars terug! Soms in een voor de hand liggende vorm als meer energie, 37349447 - training word cloud, fitness, sport, health conceptgewicht verliezen, meer zelfvertrouwen, meer kracht. En je zult af en toe ook verrast door je gezonde lichaam en geest. Beloond worden voor je toewijding om gezonder te leven op een wijze die je wellicht niet had verwacht. Een goede gezondheid opent veel deuren!

Prachtig aanbod!
We helpen je graag op weg naar een goede gezondheid. Stap voor stap op weg naar een gezond lijf en gezonde geest. We helpen je met training en gezonde voeding op weg naar een gezonde leefstijl. Of je nu fitter en krachtiger wilt worden of wilt afvallen, wij begeleiden je naar jouw doel. Wil je meer weten over onze werkwijze en over wat we voor je kunnen doen, bel dan direct naar 06 53 990 310 of neem contact op via onze mail. We hebben een superscherp aanbod voor de eerste 3 mensen die snel reageren: 6 sessies à €40,- per sessie. Dus reageer snel!

Je kunt ook starten met onze gratis 10 tips. Deze zullen je zeker op weg helpen. Wacht niet langer en geef jezelf in 2017 het mooiste cadeau dat je je kunt geven: een goede gezondheid!