stoptober afvallen arnhem

Stoptober! Doe jij mee?

Stoppen met rokenKomende maand is het weer zo ver: Stoptober! Doe jij mee? Stoptober is een bewezen effectieve methode die ondersteunt bij het stoppen met roken. Stoptober heeft een positieve insteek waarbij sociale steun erg belangrijk is. Deelname aan Stoptober biedt rokers de mogelijkheid om een succesvolle stoppoging te doen. 28 dagen achter elkaar niet roken betekent dat het doel gehaald is. Dat is een doel dat wij als Personal Trainer natuurlijk van harte ondersteunen. Niet roken draagt immers bij aan een gezonde leefstijl.

  • Uit onderzoek (2017) van het AMC blijkt dat 70% van de deelnemers het volhoudt om vier weken niet te roken. Na drie maanden bleek de helft (52%) nog gestopt.
  • Uit datzelfde onderzoek blijkt dat deelname aan Stoptober niet alleen effect heeft op rookgedrag, maar ook op zelfvertrouwen. De redenen die deelnemers aangeven waarom Stoptober voor hen werkt: de gratis Stoptober app (38%), samen stoppen (37%) en tijdsaanduiding (30%).
  • Bovendien blijkt uit onderzoek dat wie vier weken lang niet rookt, vijf keer zoveel kans heeft om definitief te stoppen met roken. Stoptober is een nationaal stopmoment geworden.

De voordelen van stoppen met roken?

Betere conditie, meer adem
Mooiere huid, glanzend haar
Vruchtbaarheid gaat met sprongen vooruit
Beter seksleven
Frissere adem
Geen rookgeur rond jouw persoon en op je kleding
Je bespaart geld op je sigaretten
Schoner gebit
Beter smaakvermogen

 

Dat zijn genoeg redenen om te stoppen met roken. Op bijgaande afbeelding zie je wat er in je lichaam gebeurt naarmate de tijd verstrijkt nadat je bent gestopt met roken. Veel van de effecten merk je dus al op na die 28 dagen. De moeite waard toch?

Rond Stoptober word je ondersteund op verschillende manieren vanuit verschillende instanties . Kijk bijvoorbeeld eens op de website van ikstopnu.nl . Op de site staan bruikbaar tips en tricks voor een succesvolle stoptober.

Wil je tijdens Stoptober iets om handen hebben dan is Personal Training of Small Group Training wat voor jou! Door het trainen word je fysiek sterker maar tegelijkertijd wordt ook je geest sterker. En dat gaat je helpen in de strijd tegen de sigaretten. Door fysieke training maak je gelukshormonen aan en juist dat element kan er voor zorgen dat je na de 28 dagen in Stoptober geen drang meer hebt naar het roken. Je hebt een slechte gewoonte ingeruild voor een goede. Dubbel winst!

Wil je weten wat wij als Personal Trainer voor Velp, Arnhem en omstreken voor jou kunnen doen? Neem dan contact op via de mail of bel of Whatsapp direct naar 06 53 990 310. We plannen graag een vrijblijvende kennismaking met je in om te zien welke van onze programma’s het beste bij jou past. Je kunt bij ons 1 op 1 trainingen volgen maar je bent ook welkom in onze Small Group Trainingen of een combi van beide. Laat je verrassen en plan die kennismaking in. Stoptober! Doe je mee?