Doe mee met onze kookworkshop!

9 februari jl hebben we onze eerste kookworkshop gehouden met het thema ‘gezond, snel, lekker en makkelijk. Het was een gigantisch succes! Blije deelnemers die binnen ‘no-time’ heerlijke en gezonde gerechten maakten. De bijgaande foto’s zeggen alles! We hebben voor onze volgende workshop nog 2 plekken over.  Dit keer gaan we aan de slag met recepten voor diners, desserts en hartige tussendoortjes. Mis dit niet!

Afvallen en toch lekker eten. Als Personal Trainers willen we alle mensen uit Arnhem, Velp en omstreken laten weten dat het echt kan. Dus al jaren stond deze workshop boven aan ons verlanglijstje; gezond, lekker, snel en makkelijk koken!

Het is onze filosofie als Personal Trainers om iedereen zo veel mogelijk kennis aan te reiken over gezondheid. Ook praktische kennis. Maar vind maar eens een chef die daar bij kan helpen. En dat alles ook nog leuk kan overbrengen, bij ons in de buurt. Eindelijk hebben we haar gevonden! Chef -kok Maartje van Druyten van Hier & Nu Comfortfood  gaat ons leren gezonde en overheerlijke gerechten te maken in een handomdraai. En jij roert in de pannen!

Lekker, snel en gezond
Natuurlijk gaan we voor gezond! Met gezonde maaltijden geef je je lijf de vitamines en mineralen en alle andere goede stoffen die het zo nodig heeft. Alleen dan functioneert lichaam maar ook je geest optimaal. Met gezonde voeding voel je je echt beter en krijg je meer energie. En zo ervaar je dat je kunt afvallen en lekker kunt eten. Je hoeft niet alleen maar sla en wortelen te eten om gewicht te verliezen. En je hoeft ook geen uur in de keuken staan om heerlijk te koken. Maartje gaat ons leren hoe we snel en makkelijk de lekkerste gerechten kunnen maken.

Maartje en ik kennen elkaar al jaren. We zijn collega’s geweest bij Achmea Health Centers in het Gelredome. Maartje swingde op het podium en gaf dan de dance-lessen. Datzelfde enthousiasme heeft ze meegenomen naar haar nieuwe podium: haar waanzinnig mooie kookstudio Hier & Nu Kooklokaal! Wij van RSPT zijn zo verschrikkelijk blij dat Maartje ook enthousiast is over het idee om een kookworkshop te organiseren met voedzame, lekkere, snelle en makkelijke gerechten te starten.

Passie en energie
Ik heb al een aantal keer van de kookkunsten van Maartje mogen proeven en ik kan je verzekeren; dat wordt genieten! De energie en passie die Maartje heeft voor koken is geweldig. Daarnaast is haar kennis over voeding ongeëvenaard en weet ze altijd een verrassende twist mee te geven aan gerechten. Dit alles wil je echt meemaken!

Het plan is om diverse ontbijtjes, lunches, diners, desserts en tussendoortjes te maken en deze natuurlijk ook allemaal te proeven. Zo leer je de broodnodige variatie te brengen in de diverse maaltijden van de dag. We zullen daarbij rekening houden met de verhoudingen tussen eiwitten, vetten en koolhydraten. We gebruiken daarbij uitsluitend gezonde, verse en pure producten. Deze zijn grotendeels afkomstig van onze ‘healthpartner’ van Mijnnatuurwinkel.nl. We koken niet geheel gluten- en lactosevrij vrij en we zullen hier en daar wat vis en vlees gebruiken. Maar we gebruiken deze produkten zo min mogelijk.

Het is de bedoeling dat we met 12 mensen gaan koken. Van elke maaltijd maken we 4 varianten. Elke groep van 3 mensen maakt een van de maaltijden voor henzelf en de anderen. De andere groepen van 3 mensen doen hetzelfde. Zo krijg je dus bijvoorbeeld 4 verschillende ontbijtjes te proeven, vier lunches en vier zoete tussendoortjes. Dat gaat je zeker inspiratie geven voor thuis. Natuurlijk krijg je de recepten mee naar huis.

Op zaterdag 9 februari om 10:00 gaan we van start in het Hier & Nu Kooklokaal in Huissen.  Er is nog ruimte voor twee personen in een totale groep van 12, dus geef je snel op! Rond 12:30 ga je weer richting huis.  Geef je snel op via [email protected] of stuur een SMS bericht om je plek in deze kook workshop te garanderen. We sturen je dan zo snel mogelijk de aanvullende info.

Vindt je partner, vriend of vriendin, collega of familielid het ook leuk om te koken en meer te leren van gezonde voeding, neem hem of haar dan gerust mee.

Voor de goede orde:
* Zaterdag 9 februari 10:00-12:30 Kookworkshop Gezond, snel en lekker! Deel 1: Ontbijt – Lunch – Zoete snacks
* Zaterdag 2 maart 10:00-12:30 Kookworkshop Gezond, snel en lekker! Deel 2: Diner – Dessert – Hartige snacks
De kosten per workshop zijn € €35,- per persoon.

Hieronder een kleine impressie van de kookworkshop